Pet dni brez povezave

Prejšno sredo zjutraj kar naenkrat nisva imela več povezave na Internet. V okolici so pred kratkim napeljevali optično omrežje, zato sva logično sklepala, da je verjetno vzrok za prekinitev, delo na omrežju. Zvečer povezave še vedno ni bilo, ugotovila pa sva dodatno, da je tudi televizor neuporaben.

Prijavil sem napako in v četrtek popoldne je že prišel serviser, ki je samo ugotovil, da povezave res ni. Povedal pa je, da so v sredo v bližini priklapljali novega uporabnika.

V petek naju vzdrževalci zaradi slabega sprejema mojega telefona v dnevni sobi niso dobili, zato so prekinili reševanje naših težav. Avtomatsko je to pomenilo, da bova brez povezave in televizije še naslednje tri dni.

V ponedeljek je prišla nova ekipa vzdrževalcev. Hitro so ugotovili, da je napaka na kablu. Zamenjali so dva odeka kabla pod cesto, skupaj več kot 50 m. Ugotovili so, da se je  kabel pri polaganju poškodoval, zdržal dva meseca, potem pa se je optično vlakno tako poškodovalo, da je bil prenos prekinjen.

Poškodovani delček kabla so mi prinesli, No, na sliki je že potem, ko sem si ga dobro ogledoval in ga še nekoliko prelomil.

1 thought on “Pet dni brez povezave

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s