Dežuje

November nas je kljub slabšim pričakovanjem razveseljeval z lepim vremenom. Bilo je toplo, sončno in suho. Izgleda, da bo december precej drugačen. Včerajšnja nedelja je bila deževna, menda je deževalo kar cel dan.

Slika je izpred treh dni, ko sva še lahko hodila naokoli. Izgleda, da je nekje v divjini, pa je nastala le kakih 200 m od najinega doma. Včasih je bila tu le poseka za daljnovod, potem pa jo je vertrolom močno razširil in izgleda bolj žalostno.

. . .

Na tečaju fotografije Fotopraktikum odkrivamo in se učimo, kako narediti fotografije bolj zanimive in lepše. V desetih letih smo obdelali že cel kup prijemov in trikov, pa še nikakor nismo na koncu. Zadnje čase me preganja misel, da bi ugotovil, kako drugače gledamo na velike in na majhne fotografije. Za veliko fotografijo si mislim, da je nekaj zakonitosti drugačnikh kot za majhno. Fotograije v majhnem formatu se mi niti približno ne zdijo tako zanimive, kot če jih gledam velike. Že zaslon laptopa mi je premajhen.

Vsaj 20 let fotografije skeniram. Tja do 1960 leta je veliko fotografij kar kontaktnih. Tudi format 4×4 so za silo razvili kar kot kontaktno kopijo, pa čeprav je bila le malo večja od znamke. Ko sem pa jih poskeniral in jih pogledal na velikem zaslonu, so šel zažarele in povedale zgodbo tako, kot od fotografije pričakujem. Danes se mi zdi fotografija, ki je natisnjena v velikosti A4, kar nekako majhna.

1 thought on “Dežuje

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s