7. Noujorški tek (2)

Pred mesnico

Res je ta tek nekaj posebnega. Start in cilj je pred Cencovo mesnico. Letos je Janez obesil celo cenik, da bi kdo ne podvomil.

Startna in ciljna črta sta kar isti. Ista je že tudi vseh 7 let, pa še kljub vsemu dobro služi svojemu namenu. Zanimivo za črto je, da je nanjo vsakič privezan kamen. Vloge kamna še nisem razvozljal.

Letos je bila udeležba zelo številčna. Vsi so se seveda pripeljali z avtom, avtobusnega prevoza zaenkrat še ni organiziranega. Za takšno tekmo moraš imeti za parkirišče na voljo prav Cencov vrt, kakšen drugi bi bil premajhen.

Janez vsako leto progo odlično označi. Mogoče ga skrbi, da bi kdo, ki je hitrejši od ostalih, na kakšnem križišču napačno zavil. Prav lahko bi prišel na Rakek. Prav impozantna pa je tabla v Begunjah, ki verjetno usmeri tudi kakšnega takega, ki na tek in hojo ni namenjen.

4 thoughts on “7. Noujorški tek (2)

  1. Proga mora biti označena, spomnim se kako je Breda na Polhovih stopinjah tekla kar naravnost po poti, organizator(redar), je imel velik problem da jo je ujel in pravilno usmeril.Tudi meni se je na Nizozemskem nekaj podobnega zgodilo.

    Všeč mi je

Vpiši komentar