Baterijo sva našla

V soboto sem med Zalakami in Kožljekom izgubil baterijo za Božin fotoaparat. To je bila edina baterija, ki sva jo imela za ta fotoaparat. Torej je bila kar dragocena, saj brez nje je fotoaparat uporaben samo za obtežilnik.

Včera pa sva skoraj triurno pot ponovila. Bolj malo upanja sem imel. Na poti je še veliko snega in če je baterija padla v sneg, se je zaradi teže vanj zarila. Če pa bi se sneg stopil, bi vlaga verjetno naredila kratek stik.

Na zemljevidu sem si še doma dobro ogledal, kje sem napravil zadnjo fotografijo. Ko sva prišla do tja, sva tla res dobro preiskala, a baterije tam ni bilo. Od sobote, ko sem baterijo izgubil, pa do včeraj, ko sva bila ponovno tam, je šlo mimo le nekaj pohodnikov. A tudi to je bilo dovolj, da če bi jo kdo zagledal, bi jo verjetno vzel seboj.

Od mesta zadnje fotografije naprej sva šla pozorno in počasi. Ogledovala sva si tla in vedno bolj očitno je bilo, da tudi če bi bila baterija še tam, bi jo bilo v snegu težko opaziti. Sem se že sprijaznil, da je ne bova našla.

Nekaj metrov pred točko, kjer sem v soboto opazil, da baterije ni, je napol zasuta ležala v snegu. Pravzaprav je bilo videti le del napisa na njej.

Res sva bila vesela in doma se je izkazalo, da ji eno noč ležanja v snegu ni prav nič škodilo. Bilo je dovolj hladno, da je bil sneg ves čas čisto suh.

5 thoughts on “Baterijo sva našla

  • Še huje. Najprej sem misli, da je baterija postala prazna. Kakih 500 m naprej sem spet potegnil fotoaparat iz žepa, če je mogoče baterija kaj prišla k sebi. In tam šele je baterija padla iz fotoaparata.

   Verjetno je bil samo splet okoliščin in prepričan sem, da se to ne bo več zgodilo.

   Všeč mi je

 1. Ker sta bila v gozdu, bi si pomagal z bajalico, uporabil bi ustrezno vejo. Malo bi hodil gor in dol, pa bi našel. Malo za šalo, malo zares. Sicer pa ni baterija v ležišču zavarovana še z dodatnim plastičnim zasunom?

  Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s