Barvito

Mislil sem, da se pri balah trudijo, da bi jih napravili čimbolj neopazne. Priznam, da sem že leta mislil, da jim to ne uspeva najbolje.

Pri tem prizoru v Dolenji vasi pa se mi je odprlo. Trudijo se, da bi bile čimbolj vidne. Do sedaj jim tudi to ni uspevalo, sedaj pa so se končno izboljšali.

Pač, za samopodobo je hudo, če nikakor ne moreš najti bale, ki se ti je nekako izgubila. Še lažje bi jo bilo poiskati, če bi na vsako namontirali še utripajočo luč.

7 thoughts on “Barvito

 1. Se strinjam s tabo, vendar je ostrnica primerna zgolj za sušenje, tukaj gre pa za silažo in je krma izdatnejša.
  Še misel glede barve: tukaj pri nas pod Šmarno Goro imajo navado na bale napisati inicialke lastnikov; morda je pa v tem fora…

  Všeč mi je

 2. No bale so naše. Mladi kmetje danes niso samo domisljavi ali pa lahko recem nepismeni. Imajo tudi dostop do interneta kot ostali.
  Gesta je taksna kot je omenila Breda. Torej del od prodane folije naj bi sel v koristne namene. Ce to se velja za Slovenijo res nisem siguren, je pa vsaj gesta pozitivna in ni namen, da ne najdemo bal.
  Dezela ostrnic je sicer loška dolina in ne Cerknica.
  Kmetijstvo zal je moralo napredovati, kot ostale stvari na svetu. Drugace pa vsi spet zacnimo hodit pes in pisimo pisma in ne blogov, v gozd pojdimo s kamnito sekiro…
  V razmislek mi je ta clanek res dober.
  https://siol.net/siol-plus/kolumne/miha-mazzini-zagrenjena-psiha-teh-nesrecnikov-hoce-vse-stlaciti-v-blato-522218

  Lp Jože

  Všeč mi je

  • Strinjam se, da nam je dostop do interneta potreben in zato se se od nekdaj trudim in sodelujem pri uvajanju računalnikov v vsakdanje življenje. Strinjam se tudi z Mazzinijevo objavo.

   Najmanj, kar si z obavljanjem na tem blogu želim je, da bi koga žalil. Pokažem pa stvari, ki jih opazim, pa tudi če so vsakdanje.

   Vsekakor vam je uspelo, da so bale opazne. Ali je to prav ali ne, pa se v objavi nisem spuščal in prepuščam bralcem, da sami presodijo.

   Zadovoljen sem, da kmetijstvo napreduje, lahko bi še bolj. Bale za silažo so super pogruntavščina, ki je rešila vrsto problemov. Niso pa mi všeč kričeče barve bal ne glede na to, čigave so.

   Liked by 2 people

 3. Sicer pa so bale pomembne tudi na turističnem področju, posebej, če se kaka oseba pohvali, da se je ali se bo peljala na (B)bali. Zdaj si pa misli, kar si moreš. V pogovoru ni razlike med malo in veliko začetnico. Sliši se pa fajn.

  Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s