Pasji kakci

Velike tabla in koši za pasje kakce, ki jih zadnje čase postavljajo na vseh mogočih koncih Cerknice naj bil bili kot nekakšna pridobitev. Zame so zgolj vsiljivo vizualno onesnaževanje okolja. Najmanj kar je, so prevelike, poleg tega pa se niti najmanj ne vključujejo v okolje. So v stilu reklam, ki tekmujejo, katera me bo bolj udarila po očeh.

Vizualna podoba informacijskih tabel Notranjskega parka je dodelana in vanjo je bilo vloženega veliko truda, občutka in znanja. Tu pa je videti, kako nesorazmerne in barvno nemogoče so table za pasje kakce v primeri z informacijskimi tablami Notranjskega parka. Celo tabla in koš ne delujeta kot celota ne po obliki, ne po barvah niti po postavitvi.

1 thought on “Pasji kakci

  1. Tepanjci bi zagotovo pridali še navodilo v angleškem, nemškem in francoskem jeziku. Verjetno tudi v cirilici. Font bi bil italic, da bi tudi tisti butalci, ki jih je šank nagnil, lahko brali. Se pa velikost table obiskovalcem iz Tepanj zdi silno primerna, saj omogoča streljanje iz velike razdalje. In tudi če bi bila tarča večkrat zadeta, bi se napis še vedno dalo razbrati in ga upoštevati. Več kot dober razlog za butalsko umestitev. Ni veliko trenutkov, ko se načrtovalci obeh velemest o nečem strinjajo.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s