Brancin in pečeni cvetačni listi

Dobila sva eno ogromno cvetačo. Samo listov je bilo za kakšna dva kilograma. Kaj naj z njimi narediva? Še nikoli nisva imela cvetačnih listov, sploh pa ne v takšni količini. Verjetno so šli do sedaj vsakič na kompost preden je cvetača prišla do naju.

Na internetu je veliko receptov, tam pogosto kaj poiščem. Pogledam dva, tri, potem pa naredim po svoje. Tokrat sem potreboval bolj konkretno pomoč. Res, našel sem nekaj deset receptov samo za cvetačne liste.

Najprej sva naredila cvetačne liste z maroškimi začimbami. Zelo dobro.

Včeraj pa sva cvetačne liste pekla v pečici. Upošteval sem nasvet, da naj bodo v pečici pol ure, da bodo tanjši listi že skoraj črni. Čas se je ujemal s časom za peko brancina in napol pokuhanega krompirja.

Rezultat je bil odličen, super. Nisem pričakoval, da so cvetačni listi lahko tako okusni in hrustljavi.

1 thought on “Brancin in pečeni cvetačni listi

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s