Telefon ponoči

Poskusil sem, kako novi telefon slika ponoči. Stari je v temi čisto odpovedal. Čas osvetlitve mi je tokrat kazal desetinko sekunde, zato sem bil prepričan, da bo slika neostra, stresena.

Računalnik v telefonu je od hudiča. Da mi je fotografija sprejemljiva, sem jo moral malo “pokvariti” – zmanjšal sem kontrast, ostrino, osvetlitev, barvitost, čistost. Da je bolj podobna tisti iz fotoaparata, sem dodal še šum.

6 thoughts on “Telefon ponoči

  • Midva letos prvič potujeva le z enim fotoaparatom, dvema objektivoma in enim telefonom. Za res dobre fotke je še vedno fotoaparat prva izbira. Za povprečne pogoje in globinsko neostre slike pa je v 99% primerov tudi telefon čisto fin. V primerjavi z manjšim fotoaparatom, ki sem ga nosil s seboj pred tem je telefon predvsem bolj priročen in bolj širokoten. Pa še ena stvar manj je za tovorit s seboj.

   Všeč mi je

 1. Haha, tudi jaz velikokrat slike s telefona popravljam v nasprotno stran – naredim jih malo manj kičaste in manj nabite. Ta software bi res rad, da vidimo svet kar se da lep in popeglan, a v resnici je tak “nenarjen”, čisto običajen še lepši!

  Liked by 1 person

  • Lepo si to povedala. Ti kar zavidam. Ampak svet gre v smer: čimveč, čimbolj močno, hitro, pisano, sladok. Nismo vsi enaki v tem, koliko pudra, šminke in botoxa je ravno prav. In tudi to je prav.

   Všeč mi je

 2. Slike z mojega telefona so zanič, pa sem krivila telefon in si zato hotela kupiti novega. Neprijetna razlaga, da so krive moje tresoče roke, me je prizemljila, da sem tudi s takimi slikami zadovoljna, ker so moje in ima vsaka svojo zgodbo.

  Liked by 1 person

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s