Gneča

Po več kot dvoletni prekinitvi sva zadnje čase spet več po letališčih.Če že ne potujeva, pa koga čakava ali pa ga peljeva na letališče.

Sovraživa, da bi tako pozna, da bi se nama mudilo. Veliko raje čakava, kot da sva pod pritiskom. Tako sva te dni na enem londonskih letališč čakala kar nekaj ur. Pač, čas potreben za prestopanje na poti na letališče sva ocenila preveč pesimistično.

Letališča se nama zdijo precej bolj polna, kot pred tremi leti. Povsod je gneča, na nekaterih mestih so potniki kot reka.

. . .

Dovolj časa sem imel, da sem se lahko igral s fotoaparatom. Zadal sem si, da bom fotografiral s tako dolgimi časi, da bodo mimoidoči zabrisani, močno zabrisani. Poskušal sem z različnimi časi. Pri nekaterih so bili mimoidoči le sence, pri drugih pa samo neostri. Velikokrat pa je bilo eno od stopal ostro, tisto, ki je bilo v času nastanka fotografije na tleh.

Seveda sem hotel, da ostanejo mirujoči predmeti na fotografiji ostri. To ni bilo težko, pomagala mi je stabilizacija senzorja v fotoaparatu, saj sem slikal iz roke, brez stativa.

Tega že dolgo nisem počel in spet sem odkril čar takšnih fotografij. Jeseni, bomo verjetno spet nadaljevali s tečajem Fotopraktikum in zagotovo bo vsaj ena domača naloga takšna.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s