Suši

Kadar sva v Londonu je to prijetna izkušnja tudi za najine oči in želodec. Takšen nabor sušijev je bil za večerjo.

V Londonu je vse drugače kot doma. Tudi kuhajo po svoje. Veliko hrane je že pripravljene ali pa jo naročijo, da jo dostavijo domov.

Je pa zato na voljo veliko jedi, do katerih doma ne moreva. To je predvsem azijska hrana, ki jo oba obužujeva. Ob tej večerji pa sem se naučil še nekaj o bontonu v povezavi s sušijem.

3 thoughts on “Suši

    • Seveda,
      – sušija nikoli ne razkopljemo ali pregriznemo, v usta ga damo v enem kosu
      – jemo od manj mastnih proti bolj mastnim, začnemo z vegetarianskimi, končamo s tuno
      – je kot vino, uživamo tudi v izgledu, skladnosti, oblikah
      – vasabija in sojine omake ne zmešamo skupaj
      – ingver jemo med sušiji, da nevtralizira okus in nikakor skupaj s sušijem
      – v sojino omako pomočimo le ovoj, ribo, ne pa riža
      – sušijev ne jemo v ponedeljek, ker takrat ni možno dobiti svežih rib.

      Dober tek!

      Liked by 1 person

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s