Škocjan caves

Janez je že večkrat pripovedoval, da po Menišiji večkrat tavajo tujci in sprašujejo za Škocjanske jame. Menda je na ozke makadamske poti Menišije, kjer se prav lahko izgubijo tudi domačini, pritaval celo avtobus. Ja, kolesarjenje je tam prijetno, avtobusa pa si na tistih poteh niti ne predstavljam.

V soboto sva v bližini Begunj našla to obvestilo, ki naj bi takšnim turistom in popotnikom povedalo, da niso na pravi poti. In jim seveda pokazalo, da so zgrešili kar za 47 kilometrov.

Doma sem z Googlom poskusil poiskati Škocjanske jame. In res me je usmeril nekam v Minge, v bližino begunjske lovske koče. Izgubljeni turisti najbrž samo sledijo Googlu in tako namesto v Škocjanske jame pridejo v Menišijo. Ne verjamem, da bi to lahko koga osrečilo.

Prepričan sem, da je Google že kdo obvestil, saj je to enostavneje in ceneje, kot izdelati takšno obvestilo in ga obesiti. Ni mi pa jasno, zakaj je v Google Maps še vedno napaka.

 

2 thoughts on “Škocjan caves

  1. Ja, res. Že kakšna 3 leta razni turisti (Madžari, Francozi…), sprašujejo po Škocjanskih jamah. Predvidevala sem, da iščejo naš Škocjan, vendar so bili tudi od njega oddaljeni kakšnih 10 km.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s