Najboljša torta

Kadar kolesariva, se pogosto ustavljava. Če nisva ravno v gozdu ali kje na samem, postanek izkoristiva za kavo ali pa hidracijo.

Na zadnjem zaresnem kolesarjenju sva peljala mimo gradu Otočec. Mikalo naju je, da bi se ustavila, pa se nama je zdelo, da sva preveč prepotena in najbrž tudi neprimerno oblečena. Pomisleke nama je pregnala uslužbenka na vhodu, ki naju je povabila, naj greva na dvorišče kar s kolesoma.

Prezgodaj je bilo za kosilo, lahko pa sva si zaželela sladice. Na jedillniku naju je premamila postavka: ” Torta po izbiri naše slaščičarke”.

Prinesli so nama kosa dveh različnih tort, ki sta naju lepo presenetili z izgledom, potem pa še z okusom. Ne da je bila to najboljša torta, kar sem jo kdaj okusil, bili sta kar dve najboljši torti.

Vzela sva si čas in uživala. Ob odhodu sem natakarju previdno predal pohvalo za slaščičarko, saj nisem bil povsem prepričan, da se v takšni restavraciji sme drzniti tudi kaj pohvaliti. Natakar pa se je samo zasmejal in mi rekel, da je najbolje, da pohvalo predam kar slaščičarki osebno.

Poklicali so jo, tako sem ji lahko svoje zadovoljstvo izrazil neposredno. Samo povedal sem ji, kako zadovoljen sem bil s popolnima tortama. Pokazala je, da je vesela pohvale. Tako sva si drug drugemu polepšala dan.

 

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s