Na trodnevno kolesarjenje

Poletje se zaključuje. Za zadnje dni je bil napovedan nov, nekoliko blažji vročinski val. Mislim, da je za letos konec vročega poletja.

Odpravila sva se na trodnevno kolesarjenje. Ne vem kako, a iznenada sva ugotovila, da tri dni nimava prav nobenih neodložljivih obveznosti. Amapk samo tri dni, tretji dan zvečer morava biti doma.

Predvidevala sva, da bova dva dni kolesarila, večino zadnjega dne pa bova porabila za vrnitev z vlakom. V poštev sta prišla Črnomelj in Brežice. Izbrala sva Brežice. Načrtala sva pot, izbirala sva makadamske stranske ceste, kolikor jih je še ostalo. Najraje kolesariva tako, da voziva vštiric in se pogovarjava.

Zapletlo se je z rezervacijo obeh prenočišč. Za predvidena dneva sva morala poklicati kar nekaj številk, da sva našla prosti sobi. Za prvi dan sva celo morala podaljšati traso, saj na željeni razdalji od doma nisva našla nič prostega.

Na jutro odhoda naju je presenetil mraz. Temperatura doma  ob odhodu je bila 9 stopinj, kar je za naju močno prehladno. Pričakovala sva, da bo neznosno vroče, nazadnje pa sva šla od doma v flisu in anoraku, pa še spodnjo majico sva dodala. V živo sva doživela prve jesenske meglice.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s