Obnovil sem znanje Photoshopa

Z digitalno fotografijo sem začel pred približno dvajsetimi leti. V tem času se je menda kar vse spremenilo. Drugačno je tudi fotografiranje in obdelava fotografij. Računalniki, ki so vgrajeni v fotoaparate, so vse močnejši in nadzirajo ter upravljajo vse več funkcij.

Telefoni so z računalniško obdelavo fotografij vodilni. Vedno bolj so vključeni tudi algoritmi, ki smo jim včasih rekli umetna inteligenca. Tudi če danes še ne naredijo slike, kot jo želimo, pa bodo to nekoč le počeli.

Tako se je na telefonih pojavil tudi “Portrait mode”, kjer algoritmi zameglijo ozadje glavnega objekta. No, vedno to ne deluje, zlasti, če glavni objekt ne izstopa od ozadja po barvi, ostrini ali kontrastu.

Pa sem poskusil nekaj podobnega s Photoshopom, ki ima vgrajene pripomočke, s katerimi si pomagamo, da zameglimo ozadje. Photoshopa v glavnem ne uporabljam, odkar mi ga je že hudo dolgo nazaj nadomestil Lightroom. Znanje dela s Photoshopom sem moral obnoviti, da sem lahko poskusil nekaj funkcij, ki so nekoliko novejše. Pa je kar šlo, še posebej, ker sem poskuse delal na primerni fotografiji.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s