Sprehod kljub dežju

Povsod sneži, celo v Ljubljani, pri nas pa dežuje. Ne preneha niti toliko, da bi napravila enourni sprehod. Poti so razmočene in blatne, od drevja kar naprej kaplja ali celo curlja.

Pa sva vseeno šla. Že kmalu po začetku nama je pot prekrižala sprehajalka, ki je eno pohodno palico zamenjala kar z dežnikom. Z obema rokama se je krepko odrivala, noge pa si je pred blatom zaščitila z gumijastimi škornji. Še sedaj mi je žal, da je nisem prosil za dovoljenje, da bi jo fotografiral.

Nadaljevala sva, pa ne prav dolgo. Iz smeri, odkjer ponavadi prihaja dež, se je čisto zaprlo. Ocenil sem, da bo čez 10 minut lilo tudi po nama. Obrnila sva se in pospešeno pohitela proti domu. Pa ni bilo nič. Naliv je šel mimo naju, le kakšnih 200 m stran. Še enkrat sva se obrnila in nadaljevala v načrtovani smeri.

Kakšne pol ure sva brezkrbno hodila brez padavin, potem pa je začelo padati po nama. Ko sva se prijaznila, da se bo doma treba takoj stuširati, naju ni dež več motil. Za nekaj sekund je iz oblakov celo sonce pokukalo. Za dokaz je ta fotografija, na kateri je videti, kako izgledajo najine poti v dežju.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s