Lignji iz pečice

Ob petkih pride v Cerknici potujoča ribarnica. Menda jo obiščeva prav vsakič.

Ob petkih imava ponavadi za kosilo lahko kakšne pečene kalamare. Do pred kratkim sva jih pripravljala na žaru, sedaj, ko je bolj mraz, pa v pečici. V soboto so za kosilo pečene ribe. Velikokrat se zgodi, da je riba prevelika za naju oba, pa kakšen košček ostane še za kasneje. Iz njega narediva odlične rezance in tako so ribe na jedilniku za glavni obrok vsaj trikrat na teden.

V zmrzovalniku je vedno kakšen ribji filet in pa repki kozic. Prav pridejo, če ni vnaprej določeno, kaj bova imela za kosilo. Zmrznjene fileje velikokrat sopariva s popečeno zelenjavo, včasih pa končajo kot curry. Repki so nama najboljši z rezanci.

Slani fileti ičunov so odlični za zajtrk, še posebej, če so v kombinaciji s kakšno v olje vloženo zelenjavo.

Tako pride večino dni na mizo nekaj ribjega.

2 thoughts on “Lignji iz pečice

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s