Ščavje

Najprej je bil žled, potem vetrolov, potem so prišli traktorji in vse razrili, potem so takšno razdejanje nekaj časa pustili in potem se je pobočje počasi zaraslo. Zrastlo seveda ni nič lepega, pognale so neke zeli, ki so prerastle vse ostalo. Visoke so vsaj meter in pol in prav nič zanimive. Rastejo čisto ob cesti, kar mi da misliti, da so neuničljive.

Na najinih sprehodih jih skoraj ne opaziva, oči nama prej privabi kaj bolj zanimivega. Sedaj so se že posušile, na vrhu pa so ostale nekakšne metlice. Zadnjič sem eno od njih le pogledal malo bolj od blizu in ugotovil, da je ta metlica sestavljena iz nešteto plodov, ki niso večji od nekaj milimetrov. Uh, kar vidim, kako se bo to še razraščalo.

Pa ker jih nikoli ne pogledam tako od blizu, niti nisem vedel, kakšni so. Moj fotoaparatek iz denarnice je prišel še kako prav. Evo, sedaj pa vem, kakšne so. Zagotovo bova spomladi bolj pozorna in bova poskušala ugotoviti, kakšna rastlinica je to. Do takrat pa jo bova imenovala kar z besedico ščavje.

2 thoughts on “Ščavje

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s