Por z rakci

Če sva v petek, ko pride potujoča ribarnica v Cerknico, doma, potem nekaj dni ni težav z jedilnikom.

Na vrsto je prišel por. Boža ga je na mini vrtičku pridelala toliko, da ga bova jedla kar še nekaj časa. Danes sva ga pripravila na hitro, z rakci, prazaprav s kozicami. Odlično!

Fotografiral sem kar tako, mimogrede. Nič nisem pripravljal mize, Boža vsak dan poskrbi, da izgleda urejeno. Le kozarec z vinom sem premaknil. Ni bil namen, da bi pokazal svoje fotografsko neznanje, niti nisem hotel slasten obrok dokumentirati. Preprosto, preden sva sedla za mizo, sem napravil nekaj fotografij in kosilo je bilo potem zato še bolj okusno.

3 thoughts on “Por z rakci

  1. Prav imaš. Do rakcev čutiva oba globoko spoštovanje. Razlog za napačen naslov je, da je bil por na voljo v velikih količinah, po tehtanju variant, pa so na vrsto prišli še rakci. V kombinacij s čem bo por prihodnjič, še ne veva. Georg, prosim za kakšno sugestijo.

    Všeč mi je

  2. Zdaj si me pa našel! Nisem strokovnjak na tem področju. Improviziram. Tudi ti daj.
    Redko kot juhica, gosto kot omaka, ocvrto kot v Tajvanu… Narezano na kolutke, ali po dolgem…
    Marsikaj se da zarolat v liste kot za suši.
    Por je ena dobra in hvaležna zelenjava.
    Lp, G.

    Liked by 1 person

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s