Slanina

Mesa na jedilniku nimava prav vsak dan. Velikokrat so na sporedu ribe ali lignji, svinjina pa le zelo poredko. Največkrat je v obliki kakšne klobase, krvavic, 2 krat ali 3 krat letno pa tudi v obliki pečenih rebrc iz Mercatorja.

Včasih pa se nama po svinjini le pocedijo sline. Za takšne primere so v zmrzovalniku že pripravljene kocke slanine. Še zmrznjeno kocko nareževa na čisto drobne rezinice. Te se na jeziku kar same stopijo.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s