Pri nas imamo kostanj vsi radi. Najprej smo ga kupovali na ulici. Potem sem ga pekel doma v kuhinji na plinu. Sedaj ga pečem kar v kaminu in je tudi doma pečen odličen. Decembra sva ga nekaj zmrznila, tako da za letos sezona še ni končana.
V Palermu, pa tudi že prej, pa sva videla, kako ga na ulici pečejo drugače kot pri nas. Pečejo ga v visoki peči, prej stolpiču. Pečen je pokrit z nekim belim prahom, ki mi je zaenkrat še čisto nerazložljiv.
Tam nisva nič spraševala, računal sem, da bova skrivnost pojasnila doma s pomočjo interneta. Pa danes na vsem spletu nisem našel nič podobnega.
Prodajajo ga v enakih vrečkah, kot pri nas. Pečen, brez lupine izgleda podobno kot naš. Je posoda levo od kostanja polna soli?
To je morebiti kokain 😉 Verjetno je sol ali pa soda.
Všeč mi jeVšeč mi je
🙂
Všeč mi jeVšeč mi je
Tudi mene je zelo zanimalo in sem malo brskala…..Morda kaj v tem smislu, čeprav se mi zdi, da je posip bolj podoben sodi kot soli.
https://www.gurman.eu/recepti/pecen-kostanj-v-soli-9233
Všeč mi jeVšeč mi je
Ne, ne, ni bilo to. Tisto belo je bilo kot nekašen prah, ki se je prav nalepil na kostanj. Pa še nekaj je bilo čudno, ko se je kostanj pekel, ni dišalo tako kot pri nas. Boži je celo smrdelo.
Prej bi rekel, da je bila soda. Ampak kaj naj soda dela s kostanjem?
Všeč mi jeVšeč mi je