“Nekaj malega za prigrizniti”

Tako sva naročila. Zvečer prvega dne, ko je bilo dneva že konec, sva šla še na kozarec vina. Saj vino je tam dobro, ne!

Prijazna in nasmejana natakarica nama je prinesla prigrizek, da je slaba vest ob večernem kozarcu lahko nekoliko milejša. Dobila sva nekaj koščkov kruha, nekaj vrst sira, želiran sok Malvazije in oljčno olje. Natakarica je sicer razložila, da gre za marmelado iz soka Malvazije, pa ji ni preveč za verjeti, saj je imela težave z angleščino še večje od naju. Poudarila pa je, da je oljčno olje že letošnje in zato še posebej aromatično. Res nama je teknilo.

Doma sva, vrnila sva se iz Palerma. Čisto sva navdušena. Saj je lepo vedno, ko kam greva, ampak prve dni po povratku sva čisto v zraku. Komaj se zadrživa, da se ne začneva ukvarjati z naslednjo potjo.

Računalnika na potovanja ne jemljem več. Za ta blog pripravim prispevke vnaprej, pa še za kakšen dan po povratku. Zaenkrat mi je uspelo, da sem prispevek pripravil že kar 3244 dni zapored, pa ne bi tega prekinil zaradi nekajdnevne odsotnosti.

Sedaj sem doma in čaka me gora fotografij, ki jih bom postopoma izbiral in obdeloval. Nekaj jih bom objavil tu. Vsekakor pa jih je več zanimivih, kot jih bo mesto našlo tu.

. . .

S fotografijo na potovanju pa je bolj križ. Ne sme ji biti prav vse podrejeno. Fotografije morajo nastati bolj mimogrede, postanki pa ne predolgi. Križ je s svetlobo, saj ni nikoli takšna, kot bi si jo želel, da bi dodatno osvetljeval pa niti ne pomislim. Pri hrani je še dodatno nerodno, saj se na fotografijo velikokrat spomnim šele, ko je krožnik že napol prazen.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s