Ostrina

Na nedeljskem triatlonu v Poreču sem nameraval fotografirati Boštjana, ki je bil med tekmovalci. Med plavanjem in med kolesarjenjem ga po progi nisem mogel loviti, pa sem se postavil nekaj sto metrov pred drugo menjavo.

Tekmovalcev na kolesu še nisem fotografiral.  Imel pa sem dovolj časa, da sem poskusil nekaj variant in se tako pripravil na Boštjanov prihod. Najbolj me je skrbelo ostrenje. Boštjana sem vsekakor moral dobiti ostrega. Med poskušanjem večkrat nisem pravilno izostril, precej tekmovalcev je bilo na fotografijah neostrih. Potem sem se odločil, da sem ročno izostril na neko oznako na cesti in tekmovalce fotografiral, ko so se tej oznaki približali. Kljub hitrosti nad 30 km na uro in relativno majhni globinski ostrini, je kar šlo. No, Boštjana sem še kar nekaj časa pomirjen čakal in vmes napravil še vse polno posnetkov.

Tudi ti dve punci sta dovolj ostri. Ena se je že sezula, da bo hitreje zamenjala kolo za tekaške copate. Po 1900 m plavanja sta skoraj 90km prekolesarili v 2 urah in 45 minut. Čaka pa ju še 21 km teka.

2 thoughts on “Ostrina

  1. Obe sta se že sezuli, kljub temu, da morajo do tekaških copat teči poleg kolesa še nekaj 100 m.
    Po prostoru, kjer so spravljena kolesa,se namreč ne smeš peljat. (Si takoj diskvalificiran)

    Všeč mi je

  2. Pingback: Domov | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s