Kaj sva jedla v Portu?


Kaj sva jedla? Vse je bilo zelo dobro. Pri takšnih potovanjih so presenečeni vsi čuti. Za oči je samo po sebi umevno, za okus pa se sama potrudiva.

O značilnostih in posebnostih hrane v Portu sem bral šele na letalu, ko sva šla tja. Posebnost Porta so vampi, saj prebivalce Porta kličejo kar vampojedi. Druga takšna posebnost je riž kuhan v kurji krvi.

No, pričakoval sem, da v treh dneh ne bova imela priložnosti poskusiti kakšne od teh jedi. V novem mestu pač potrebujeva nekaj časa, da se privadiva.

Pa sva lahko poskusila in eno in drugo. Vampi so tam nekje vmes med srbskim prebrancem in našimi vampi z precej drugačnimi začimbami. Riž v kurji krvi pa je bil podoben naši godli, ki nastane pri kuhanju krvavic. Krvavice pozanjo tudi na Portugalskem, pa sva bila tam prekratek čas, da bi poskusila, koko se razlikujejo od naših.

Advertisements

1 thought on “Kaj sva jedla v Portu?

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s