Krožišče brez prometnih znakov

Cerkniško krožišče pri Žajfnci je trenutno brez prometnih znakov. Takole pa so končali vsi ti prometni znaki, ki so nam grenili vožnjo na križišču pri Žajfnci već kot sedem mesecev.

Ampak hkrati pa so nas zabavali. Udeležencem prometa je bilo prepuščeno, da so se odločali sami, katere znake naj upoštevajo, katere pa spregledajo, saj prav vseh ni bilo mogoče upoštevati. Včasih so bili postavljeni na desni strani ceste, včasih na levi. Velikokrat so bili med seboj v nasprotju. Na koncu delovnega dne, ko so delavci končali delo, so prometne znake zasukali okrog nosilca za 180 stopinj, da so veljali za promet z nasprotne strani.

Sedaj so jih odstranili, krožišče je skoraj dokončano. Vseeno sta postavljena še dva delujoča semaforja, kar za križišče, v katerega vodi pet poti, ni prav veliko. No, če sta bila dovolj za vseh pet cest zadnjih sedem mesecev, bosta zadoščala tudi za krožišče. Najbrž ju bodo po dokončanju del odstranili. To bi bilo najbolj logično, čeprav je logika v prometu pri Žajfnci čisto odpovedala.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s