Oštarije

Ko takole potujeva ne iščeva nobel restavracij, izogibava pa se tudi, kolikor se le da, hitre hrane.

V Bariju sva našla dve oštariji, za katere sva izvedela na spletu. Niti jedilnega lista nista imeli. Na tabli so kar s kredo napisali, kolio stane predjed, primo, secondo, sladica in sadje. Potem je pa kar natakar povedal, kaj se za posamezno vrsto obroka še lahko dobi. V obeh so nama postregli odličnim točenim vinom, ki je bil skoraj zastonj. Jasno, bila sva v enem najbolj vinorodnih predelov sveta.

Ne gre pa nama v glavo, da so popoldne, ko sva najbolj lačna, vse tovrstne gostilne zaprte. Za hrano jih odprejo v Bariju šele ob osmih zvečer, do takrat pa se morava potolažiti s kakšnim prigrizkom na bližnji stojnici.

Tudi za oštarijo Paglionico sva izvedela na Lonely Planet.

Advertisements

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s