Križišče v Cerknici

V Cerknici pri Žajfnci imamo zadnja dva dni enkratno križišče. Na sredi vsake od štirih cest, ki vodijo v križišče, je pred križiščem postavljena tabla, ki prepoveduje promet v obe smeri. Poleg tega je postavljen še vsaj en semafor, ki je bil tisti čas, ko sem bi tam, ves čas rdeč.

Priznati moram, da mi ni bilo čisto jasno, kakšno prometno ureditev so želeli napraviti s temi štirimi prometnimi znaki. Če se pripelješ v križišče po katerikoli cesti, lahko z upoštevanjem prometnih znakov iz križišča odpelješ le vzvratno. Videl sem, da so imeli z razumevanjem težave prav vsi vozniki. Nekaj časa so se obotaljvali, potem pa so peljali tako, kot bi peljali, če ne bi bilo prometnih znakov.

Novo prometno ureditev so postavili v ponedeljek zjutraj. V torek proti večeru, po dveh dneh, še ni bilo videti, da bi s postavitvijo imeli kakšne konkretne namene. Razlagam si, da bodo verjetno počakali, da se bomo navadili, potem pa bodo mogoče začeli s kakšnimi deli v križišču.

5 thoughts on “Križišče v Cerknici

  1. Kaj takega pa še ne !!! V Cerknici narejeno krožišče v štirih dneh, čestitke vsem!!! Ravno smo se navadili na nov prometni red v “žajfnici” in glej ga zlomka krožišče že “KONČANO”. Cestni delavci so že začeli pospravljati prometne znake, čestitke še enkrat!!! Se mi je zdelo, da tega krožišča le ne potrebujemo tako zelo!!! Mogoče bi lahko naredili poskusno krožišče, s plastičnimi predmeti, kot smo jih že kje videli, naprimer v Postojni pred Šparom in ulico proti pokopališču!!!???

    Liked by 1 person

  2. Pingback: Butale | Fotodnevnik – ena na dan

  3. Pingback: Krožišče brez prometnih znakov | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s