Sky Garden

V Londonu je atrakcija, za katero do danes nisem vedel. V 35. nadstropju nenavadne stolpnice so naredili park. Ta se razteza v terasah naprej pod streho v višino še za kakšnih 5 nadstropij. Seveda je s tega parka lep razgled na celoten London. Mislim, da je to ena od najbolj zanimivih točk v Londonu, kar jih poznam.

Včeraj smo bili tam. Vstopnine ni, ker pa je omejeno število ljudi, ki je lahko hkrati v parku, je bilo potrebno obisk rezervirati. Vstopnice smo dobili že pred 11 dnevi.

In ravno včeraj je bil za obisk Sky Garden v zadnjih dveh mesecih namanj primeren dan. Ohladilo se je na 17 stopinj in skoraj ves dan je deževalo. Zaradi neprimernega vremena so bile zunanje terase zaprte.
. . .
Pri pregledu fotografij sem ugotovil, da nisem napravil niti ene fotografije, na kateri bi bilo videti, kako park izgleda. Verjetno je niti ne bi znal narediti, pa če bi imel še tako širokokoten objektiv.

Da stebri in stene na fotografiji ne izgledajo navpične, ni moja napaka pri fotografiranju. Tudi popačenje objektiva ni krivo. Na tej stolpnici, ljudje so jo poimenovali voki-toki, na tej višini v resnici ni nobena stena ravna, niti navpična. Stolpnico sem nekoč že zajel na sliki londonskega Citya, je prva desno od stebra. Na Googlu pa je ta stavba seveda lepše predstavljena.

2 thoughts on “Sky Garden

  1. Pingback: Pogled z vrha | Fotodnevnik – ena na dan

  2. Pingback: Sky Garden ponovno | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s