Naročilo

Takole si je natakarica zapisala naše naročilo v odlični kitajski restavraciji. Jasno, da ne znam prebrati. Vidim le spodaj, da smo sedeli pri mizi 5 in da smo naročili 4xT(ea). Jedi, ki so nam jih postregli so bile odlične, najbrž najboljše, kar sem jih kdaj okusil.

Približno 40 let je tega, ko se je takratni sodelavec domislil, da bi nekaj skuhal s pomočjo knjige. To ni bilo ravno običajno. Med prijatelji in sodelavci sem napravil anketo in prav nihče ni nikogar poznal, ki bi kuhal po kuharski knjigi. Izbral je knjigo Marinke Pečjak: Kuharska umetnost Azije. Nad enostavnostjo in rezultatom je bil tako navdušen, da sem knjigo kupil tudi jaz, čeprav sem bil do takrat v kitajski restavraciji samo enkrat. Tako smo doma začeli s kitajsko kuhinjo. Za nekatere sestavine sem uporabil nadomestke, druge pa sem nekako kupil na redkih potovanjih v tujino.

Tako je pri nas doma občasno kitajski obrok na mizi že štirideset let. Tudi na potovanjih redno zavijemo v kitajsko ali azijsko restavracijo. V tem času smo poskusili toliko takšnih jedi, da nas le še redko kaj preseneti. Ampak jedi, ki so napisane na tem listku, so bile res odlične.

1 thought on “Naročilo

  1. Pingback: Por z rakci | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s