Pacek

Večkrat greva peš mimo Brezja v Begunje. Ob zadnjem takšnem izletu naju je zbodlo, da je pot med Cerknico in Brezjem grdo nasvinjana. Ker za pot potrebujeva slabo uro, sem toliko časa premišljal, kdo bi lahko bil tako nemaren.

– Smeti so samo piksne od piva, ostalih odpadkov skoraj ni, če spregledamo za prikolico ali dve ostankov keramičnih ploščic.
– Večina smeti je levo od poti od Cerknice na Brezje, kar pomeni, da jih skozi okno avtomobila odvrže med vožnjo kar voznik, ki se pelje proti Brezju.
– Pacek ima najraje Union pivo, najbolj pogoste so rdeče piksne, ne brani pa se drugih znamk piva.
– Piksne so bolj vidne v smeri proti Brezju, kar kaže na to, da je to smer vožnje.
– Od Gmajnce proti Brezju piksen ni več, le še sem in tja kakšna mu pade iz avta. Med Brezjem in Begunjami ni niti ene. Torej pacek svojo pot verjetno konča na Brezju.

Ne razumem, kako lahko nekdo na poti proti domu vozi in hkrati pije pivo. Nekaj sto metrov pred domom pa piksno vrže skozi okno na cesto.

Kaj naj naredim? Vsakič, ko bi šel po tej poti, se bi jezil. Torej je najbolje, da te piksne poberem in jih odnesem v smeti. Bom moral iti večkrat, polnih bo več vrečk. Upam, da jih potem pacek ne bo pripeljal kar s prikolico, toliko pa menda le ne pije.

4 thoughts on “Pacek

  1. Ko bi ta nemarnež, ki ga ti imenuješ z veliko prijaznejšim imenom, to prebral in sklenil, da to kar počne pa res ni lepo, bi bil namen prispevka več kot dosežen.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s