Štetje ptičev

V soboto zjutraj je bilo na jezeru štetje vodnih ptičev.

Midva sva bila v Vodonosu okoli poldneva, pa sva zagledala to jato nekakšnih rac. Da bi jih preštel, je skoraj nemogoče celo na fotografiji, ne pa tam, saj so se premikale. Ne znam si predstavljati, kako jih štejejo.

6 thoughts on “Štetje ptičev

 1. Ni tako težko in vsako leto jih v januarju preštejemo precej natančno. Moraš pa jih poznati oz. imeti s seboj priročnik in vsaj daljnogled pa še takoj ob svitu je potrebno začeti. Drugo leto vaju povabim, če bo Boža hotela tako zgodaj.

  Všeč mi je

 2. Ta način štetja mi/ nam ni všeč, spominja me na slikanje po fotografiji. Slikar če že dela v ateljeju naj ima pred sabo predmet/ osebo, opazovalci ptičev pa zapiske s terena.

  Všeč mi je

 3. Na hitro se zdi, da je temu tako. Tehnologija/veda “computer-vison” pa se ukvarja natačno s tem problemom. Interpretacijo tega , kar vidi oko kamere. Zato je dober fotoaparat nujen. Tudi človeško oko prikaže samo sliko tega, kar je tam zunaj in ima s tistim “tam zunaj” bolj malo skupnega, saj sliko potem intepretira še človeški um. Eni “vidijo=interprertirajo” tako, drugi pa precej drugače. Vid avstralskih domorodcev je naprimer 3x ostejši kot vid povprečnega evropejca. Pa v očesni leči obeh prileti identična slika, če stojita skupaj, imata oči odprte, se držita za roke in gledata v isto smer 😉.
  Sporočite, ko boste naslednjič šteli vodne ptice. V vodi ali pa v zraku. Se z veseljem pridružim in pokramljamo. Sem pljunek do jezera. Vedno sem se pripravljan naučiti kaj novega.

  Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s