Na morje

Še preden smo postali družina, in potem še veliko let, smo redno hodili na morje. Včasih tudi po dvakrat.

Ko pa sta obe hčerki hodili v šolo, smo dopuste preživljali na potovanjih. Potovanja so bila dolga, tudi po en mesec in tako ni bilo niti časa, niti želje, da bi šli na morje. Na teh potovanjih smo se tudi kopali, le da je bilo precej drugače, kot si dopust predstavljamo, ko rečemo “morje”. Hčerke so končale šolo, se osamosvojile in tako smo tudi končali z daljšimi dopustniškimi potovanji.
. . .
Takrat še nisem vedel za digitalno fotografijo. No, včasih brskam po “starih” diapozitivih, pa si osvežim spomin. Fotografija je nastala 1998 na Railay Beach. Ustavili smo se za nekaj dni. Tam smo bivali v nekakšnih neopremljenih barakcah, hranili pa smo se na vaških stojnicah. Razen ene betonirane stezice ni bilo nikakršne turistične infrastrukture. Kopali smo se na neformalni, divji plaži in se v samoti sprehajali daleč, daleč ob obali.

Na internetu sem pogledal kako je tam danes. Čisto drug svet je. Sprememba mi ni všeč.

Prav na tej plaži smo se kopali. Tega pogleda do takrat nisem videl še na nobeni fotografiji. Očitno je prizor postal zelo priljubljen, saj je na interetu sedaj tisoče takšnih fotografij.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s