Ilirija z jajcem

img_6180Tako se je imenovala najboljša pica, ki jo je bilo pred štirirdesetimi leti mogoče dobiti v Ljubljani.

Včeraj smo na povratku iz kina skrenili še do picerije Parma, da smo se prepričali, da še obratuje. Bila je že zaprta, skozi okno pa smo si ogledali šank, stole in kamnito oblogo na steni, ki so tam že od samega začetka. Celo peč za pice je najbrž še od takrat.

Vrnili so se spomini na Lojza, Jovanko in borovničev sok, ki se je takrat ob pici najbolj prilegel.
. . .
Ni nam preostalo drugega, kot da smo naredili kakšen posnetek. Prihodnjič pa bom zagotovo poskusil, če je Ilirija z jajcem še vedno tako nebeška.

Advertisements

5 thoughts on “Ilirija z jajcem

  1. Res je bila najboljša ,a meni Ilirija brez jajc , pa borovničev sok , ki je imel en poseben okus.

  2. Bajduej, tudi jaz sem kot studentka tam pila borovnicev sok zraven pice pred 10 leti, tako da obstaja moznost, da ga okusite, ko se vam se uspe tam oglasiti naslednjic!

  3. Ilirija oživljena! Spet si na nekaj spomnil. Na nek drug čas. V neposredni bližini so ostanki zidu, pa ne Ilirije, ampak Emone. Lokacija je dobesedno zgodovinska. Z otvoritvijo Maxija in te pasaže v začetku sedemdesetih, se je center Ljubljane čez noč preselil sem. Takrat smo še zbirali prostovoljne prispevke (rekli smo jim samoupravni sporazumi) za gradnjo Cankarjevega doma, ki je sledil po desetih letih.
    Mislim, da tudi Parmina pizza nosi svoj pečat in vonj po nostalgiji. Bolj kot borovničev sok imam pa v spominu točeno pivo.
    LP, G.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s