Divje orhideje v Londonu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na Chelsea Flower Show 2014 v Londonu so razstavili tudi nekaj divjih orhidej. Večina jih raste tudi pri nas, rečemo jim “kukouce”.

Sredi bogastva umetno gojenih orhidej so bile drobcene in neopazne.
. . .
Fotografiral sem tako, da so vidne tudi tablice z napisi, da ja ni nobenega dvoma.

2 thoughts on “Divje orhideje v Londonu

  1. Te kukavice so pravi majhni dišeči čudežki. Dolgo sem poznala samo eno vrsto, najpogostejšo, rdečo, kakršna je na sliki – potem se je pa nekaj časa kar odpiralo…
    Ampak včeraj sem odkolesarila naravnost v Šroki Breg pogledat ali so tam še divji nageljni tako kot pred 60 leti. Tista slika Benedejčičeve postavitve me je čisto sprovocirala… In divji nageljni so res še vedno tam!!. Pa tudi kačji pastirji in baldrijan. Tavžentrože pa ni več… in modrih metuljčkov tudi ni, mogoče še pridejo…

    Všeč mi je

    • Tudi mene so kukavice čisto prevzele. Ne vem kako, da jih že pred časom nisem nikoli pogledal od blizu. Potem sem sem si enkrat na nekem kolesarjenju zavezoval čevlje. Počepnil sem in pred očmi, prav blizu, sem dobil eno do kukavic. Od takrat sem kar malo začaran.

      Metuljčki, nageljčki, kačji pastirji… Čudovito! Ni dovolj, da grem na kak tak čaroben kraj le enkrat na leto. Vsak dan je drugače, pa vsakič še malo lepše.

      Všeč mi je

Vpiši komentar