Turški nageljček

Na Chelsea Flower Show 2015, na razstavljeni slovenski vrt, so vsadili tudi divje turške nageljčke. Nežni in krhki so bili tam sredi Londona. Predvsem pa so bili nenavadni, najbrž edini na celotnem razstavišču.
. . .
Gneča, gneča, gneča. Ni ravno najbolj primerno za fotografiranje. Le fotografije detajlov mi je uspelo narediti takšne, da na njih ni bilo obiskovalcev.

4 thoughts on “Turški nageljček

  • Zagotovo bi na rezstavi našla kakšen kotoček, ki je ravno takšen, kt je kje na tvojem vrtu – preden ga opleveš. Ampak, ko bi se vrnila domov, bi ti to bilo všeč.

   Všeč mi je

 1. Prav v olajšanje mi je ta vrtnarska nova moda, ta minimalizen in naravnost… se ve zakaj: spadam med bolj lene in površne vrtnarje, da ne rečem zmedene. Ampak strastne!
  Ti divji nageljni pa spadajo med moje najljubše rože, ker me spominjajo čudovitih davnih dni, ko smo v Podcerkvi pred šestdesetimi leti sedli na lojtrnik, ki ga je vlekla Blaževa krava in se odpeljali po seno čez most onkraj Obrha. Ob prašnem kolovozu so med pisano množico trav in cvetlic rasli ti rdeči nageljčki, ampak samo na enem predelu, kmalu čez most in nazaj proti Nadlesku…Na kravjekih so se zbirali svetlo modri metuljčki. Pa dišalo je po vodi in senu, kačji pastirji pa so posedali po vrbovju, taki modri, zeleni in čisto prosojni. Če pa si stopil v tisti prah na poti, se je noga pogreznila vanj, bil je ves svilen med prsti. Nikjer ni več takega prahu… nageljčki so pa še, v Londonu, če drugje ne.

  Hvala, Miloš, ker deliš z nami ta lepa doživetja!

  Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s