Mak

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrejšnji teden sva preživela v Londonu. Bivanje v Londonu je bilo tokrat v znamenju obiskovanja fotografskih razstav.

Nisva pa se popolnoma odrekla turističnim atrakcijam. Prejšnji četrtek sva že precej zgodaj krenila k Tower of London, kjer so celo poletje postavljali keramične make. Instalacijo “Blood Swept Lands and Seas of Red” so zaključili v soboto, na stoto obletnico Britanskega sodelovanja v 1. svetovni vojni, zato so bili postavljeni že skoraj vsi od 888.246 predvidenih makov. Vsak predstavlja enega britanskega vojaka, ki je padel v 1. svetovni vojni.

Večkrat me je že presenetilo, kako je človeški um popolnoma nebogljen za velike številke. Tokrat se mi je to le potrdilo. Maki so bili takole razporejeni po jarku okrog in okrog trdnjave Tower, res jih je bilo neskončno. Skupine po več deset prostovoljcev so jih postavljale več mesecev.

In vsak cvet predstavlja eno človeško žrtev!
. . .
Bila sva še kar zgodnja, pa je bila gneča takšna, da je bilo fotografiranje skoraj nemogoče.

3 thoughts on “Mak

 1. Zelo lepo! Tudi iz okna se usipajo – ta del je še posebej simboličen. Sta kakšnega videla tudi od blizu? Sigurno so jih prodajali na kakšni bližnji stojnici …

  Všeč mi je

  • Samo eden je bil razstavljen in si ga je bilo mogoče ogledati od blizu. Precej večji so, kot si predstavljaš, kakšnih 15 cm v premeru na več kot metrskih palicah. Narejeni so ročno in je vsak nekoliko drugačen. Mislim, da so jih začeli prodajati ta teden. Cena bo 25 funtov.

   Tako lepi so, da so primerni za okras doma.

   Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s