Kasarne na Blokah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Po dolgem času sem bil v kasarnah na Blokah.

Ni bilo niti enega prijetnega prizora. Slabše kot v grozljivki.
. . .
Nameraval sem fotografirati, kaj je ostalo od kasarn, pa me je hitro minilo.

5 thoughts on “Kasarne na Blokah

 1. Leta 1978 sem bil tam, ker smo imeli na vojaškem usposabljanju študente. Kasneje sem bil nato še na ogledu enkrat v začetku 90-tih. Izgleda, da je povsod tako, kot da so ti objekti namenjeni propadu. Kot da nekdo želi dokazati svoj prav, da je uničenju namenjeno vse kar je povezano z nekim prejšnjim obdobjem.
  Zelo zanimiva bi bila slika v č/b izvedbe, še bolj moreča.

  Všeč mi je

 2. Upam lahko samo to, da se bo našel kdo, ki bo o omenjeni vojašnici zbral čim več zanimivih podatkov in zgodb ( študentska predvojaška vzgoja, kazensko služenje vojaških starešin, umestitev vojašnice na tej poziciji). Ko bo vse zrušeno in prekrito s travo ali peskom, bo izginil tudi spomin na neko obdobje in vse kar je bilo povezano s temi objekti. In potem bo čez desetletja prišla v poštev stran Stareslike, da se bodo zbirale informacije.
  V Ribnici imamo podoben problem z bivšo vojašnico, vse se ve, ko pa začneš zbirati podatke, teh ni. Ni več ljudi, ni posnetkov, objekti se rušijo, objekti dobivajo drugo vsebino. Pa je minilo ta mesec natanko 75 le, ko je v Ribnico 15. septembra 1939 prispel prapor 37. pehotnega polka (pešadijskog puka) kraljeve vojske ter je bil v slavnostnem sprevodu prinešen z železniške postaje v vojašnico.

  Všeč mi je

 3. Ja sam bio vojnik u ovoj kasarni od 18.o3. 1983. do 20.09.1983. Ako ima još netko tko se sjeća vojničkih dana iz tog vremena u toj kasarni, volio bih da mi se javi, pozdrav.

  Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s