Še 3

IMG_0563140808974Lotila sva se četrih pikic, ki so mi še ostale. Čakala sva na lepše vreme, saj je bila celotna tura, še posebno povratek, za naju precej dolga.

Pot na izhodišče ni bila preveč naporna, vseeno pa je kar trajalo. Ker so mi za konec ostale le še zahtevne poti, sem pričakoval, da bo pot slabo vidna ali vsaj pokrita za vejami od posledic letošnjega žleda.

Na zadnjem križišču je bila pot presenetljivo dobra, očiščena in posuta s peskom. Sva se je kar razveselila in že računala, da jo bova mogoče prevozila in nama ne bo treba koles porivati ob sebi.

ZEMLJEVIDPa ni bilo nič iz tega. Na prvem ovinku naju je pričakal takšen prizor. Pred nama in desno od naju je bil nekaj deset metrov globok prepad – kamnolom. Pot je bila zaprta le z nekaj deset centimetrov visokim nasipom.

Torej teh pikic ni več, lahko jih črtam. Od 1996, odkar je bil izdan Atlas Slovenije, ki je bil osnova za pikice, se je kamnolom v Verdu tako razširil, da te poti ni več. To pot s pikicami sva preovozila le deloma a jo bom vseeno črtal.

Ostali so le še trije odseki daleč v hribih proti Mašunu.
. . .

Advertisements

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s