Še 4

IMG_0525Popolnoma jasno je bilo že od samega začetka leta 1998, da bodo zadnje pikice najtežje. Takrat sem si zadal, da bom v širši okolici doma prevozil vse poti in steze, ki so bili narisani v takratni izdaji Atlasa Slovenije.

140725372Včerajšnji odsek je bil težak. Pot sva “prerinila” po načrtovani poti šele v šestem poskusu. Prej sem že petkrat odnehal, zadnja leta pa sploh nisem poskušal, saj nikakor nisem mogel najti, kje naj bi bil na zemljevidu označeni kolovoz. Včeraj sva se potrudila, saj je samo še nekaj neprevoženih odsekov, ki so na mojih zemljevidih označeni z rdečimi pikicami.

Celozaslonski zajem 25.7.2014 231423V takšnih primerih za navigacijo uporabljam podrobnejše zemljevide. Tudi iz GPS sledi, ki je na tem zemljevidu se vidi, da sva imela težave. Za te štiri pikice, en odsek, sva porabila skoraj dve uri.

Pot se je večji del strmo dvigala, bila pokrita z vejami in skoraj nevidna. Zaradi razgibanega terena sva dvakrat zašla in sva se vračala po skoraj neprehodnem terenu s kolesi v rokah ali na ramenih.

IMG_0531Tudi posledice žleda so nama nagajale. Podrto drevo nekako že prekorjačim, če pa leži na poti odlomljen vrh smreke, ne morem čez njega.

Za nagrado sva zadnjih nekaj sto metrov dobila lepo gozdno pot, po kateri sva se z užitkom spustila.

2 thoughts on “Še 4

  1. Pingback: Še 3 | Fotodnevnik – ena na dan

  2. Pingback: Cesta je postala preozka | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s