Pohajne

P2286991
Boža je naredila krhke flacate. Pri nas se temu reče pohajne. Seveda, v različnih krajih to izgovorijo različno, a tega itak ne razloči nekdo, ki ni od nas.

Kako to napisati, da bo lahko prebral tudi tisti, ki besede še ni slišal? Poskusil sem vse mogoče, pa ne gre. Na srečo sem lahko posnel zvok.http://cerknica.org/fotodnevnik/2014/pohajne.mp3%20. . .
Kako osvetliti, da bo izgledalo kolikor toliko trodimenzionalno. Najprej sem poskusil kar z lučjo nad mizo. Izkazalo pa se je, da je učinek precej boljši, če sem osvetlil samo s svetlobo fleša, ki se je odbijala na levi strani od belega lista papirja.

15 thoughts on “Pohajne

  1. straube recejo v Kocevju, res dalec od Blok…Pohanje poznajo tudi Italijani. Italjani mu pravijo crostoli. Prav tako ga naredijo za pusta, Jaz ga bom delala v soboto. Pri nas imamo pust malo podaljsan. Spet bom kurent…

    Všeč mi je

    • Nič ni več, kot je bilo. Sedaj so kurenti kar ženske. Še ni dolgo nazaj, ko si tega nisi mogel niti zamisliti. To je bila čisto moška zadeva, tako kot npr. policaj ali voznik kamiona ali dimnikar…

      Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s