Kolesarska oprema

IMG_5933
Letošnja kolesarska sezona se je zame najbrž že zaključila. Nekaj let nazaj sem še čisto zlahka kolesaril tja do ničle, sedaj pa se mraza na kolesu kar malo bojim.

Zato pa toliko raje pogledam kakšno fotografijo letošnjega kolesarjenja. Na tej je oprema na bilanci, ki jo imam, kadar se namenim, da bom prevozil kakšne pikice. Poleg tega je na rami še nahrbtnik in v nosilcu poln bidon. Včasih se počutim kot oklepnik.

Čisto levo je GPS. Brez njega sem zgubljen, smisel za orientacijo ni ravno moja vrlina.

Desno od GPS je stojalo in vrečka z zemljevidi. Načrtano pot imam tako vedno pred očmi, še zlasti, kadar sopiham v klanec. Pri spustih se premagujem, da zemljevida ne gledam.

Potem je ura Polar. Upočasnjuje me že petnajst let. To je edina naprava, ki od mene zahteva, da upočasnim tempo. Vse ostale napore le vzpodbujajo.

In čisto na desni je še kolesarski števec.

Seveda je v nahrbtniku še ostala oprema: rezervna zračnica, komplet orodja, prva pomoč in zadnja luč. Če se odpraviva kam dalj, sta v nahrbtniku dve rezervni zračnici.
. . .
Ta fotografija je nastala med vračanjem domov, na klancu iz Borovnice proti Pokojišču. Na ta klanec nimam niti enega lepega spomina. Tisti, ki ste ga prekolesarili, že veste zakaj.

2 thoughts on “Kolesarska oprema

  1. Pingback: 50.000 | Fotodnevnik – ena na dan

  2. Pingback: Oprema na kolesu | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s