Prometni znak

20130711-231813.jpg

Spet imam težave pri branju prometnih znakov. Včeraj sva pri kolesarjenju srečala dva delavca, ki sta na jezeru ravno postavljala ta prometni znak. Jaz ga razumem tako:

Ob nedeljah se naslednjih 600 m ne smem peljati niti s kolesom. Dovoljeno pa je za kamione s hlodovino, če je v kamionu prebivalec Otoka ali lastnik kakšne od parcel.

Še večje težave pa bodo pri razumevanju imeli tujci, ki ne vedo, kaj pomeni besedica ‘Nedelja’. Za njih je cesta zaprta kar vsak dan.

Saj ne morem verjeti, da je to možno. Je po novem po jezeru ob nedeljah kolesarjenje prepovedano? Najbrž so mislili nekaj drugega.

14 thoughts on “Prometni znak

  1. Upam, da se bo kdo javil in nam razjasnil, kaj naj bi to pomenilo.
    Kateri del ceste pa je to? Rad bi se mu izognil v tistem času, ker je lahko postavljen tudi za to, da se bodo tam v tem času pojavili pobiralci kazni.

    Všeč mi je

  2. Zaprta naj bi bila cesta od parkirišča do Otoka, ta prometni znak pa je na križišču nad Ribiškim kotom.

    S ceste želijo sprazniti avtomobile, so pa hkrati odstranili še kolesarje, kamioni so pa itak vsi za Otočane ali lastnike parcel.

    Je pa še nekaj tolmačenj znaka, npr: kolesarjenje na jezeru je ob nedeljah dovoljeno le ponoči. 🙂

    Všeč mi je

  3. sploh ga ne razumem. najprej sem mislila, da je prepovedano za ves promet, razen za lastnike in Otočane, ostali pa se lahko vozijo samo v nedeljo čez dan (turisti 🙂 ). ampak bolj ko razmišljam, manj je smiseln. Sploh pa še 600 m dodatek. To bi blo za v NN, pa naj občina pojasni, kaj je mislila. 🙂

    Všeč mi je

  4. menda je pisalo v Notranjskih, da je vstopila v veljavo uredba o prometu na jezeru. Menda naj bi te table pomenile, da se ob nedeljah ne sme voziti po jezeru, razen če si Otočan ali lastnik parcele 🙂 Nisem pa brala članka, tako da so to info iz druge roke 🙂

    Všeč mi je

  5. Pingback: Spet prometni znak | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar