Z Brezij ponoči

IMG_1014

Sneg, noč, mraz, metež, zima. Prava tema kljub luni, ki je sredi snežnega meteža pokukala čez smreke. Tako šibka je bila, da mesečine nisem niti zaznal.

Bila sva zahomatana s kapuco, šalom, kapo in rokavicami, v rokah pa še palice. Še obračala sva se bolj scela, da kakšna snežinka ne bi zašla za vrat. Misel, da bi iz žepa jemal fotoaparat, ni bila prijetna. Pa mali aparatek zagotovo ni bil mišljen, da ga bo kdaj kdo uporabljal z rokavicami. Tudi snežinke na objektivu mu ne morejo koristiti.

Pa sem se domislil, da me zanima, kako temo vidi to malo čudo od tehnike. Nekaj časa sem se prepričeval, da se mi ne ljubi skozi proceduro snemanja palic, rokavic, brskanju po žepu in potem še v obratni smeri. “Pa saj ni nič videti!” No, navkljub vsemu sem ga kaj kmalu privlekel ven.
. . .

IMG_1013Naredil sem več posnetkov, saj je bilo odvisno le od sreče, če bo kakšna slika vsaj za silo ostra. Že res, aparatek sem naslonil na palici, ki sta bili zapičeni v snegu. Ampak to je bil bolj slab nadomestek za stojalo.

Seveda sem pozabil izklopiti fleš. Opalil je, da me je kar oslepilo. Fleša ne uporabljam za osvetljevanje, še posebe ne pokrajine. Nikoli! Zato je ta fotografija na desni še toliko večje presenečenje. Rešila me cestna razsvetljava v Cerknici, ki je v daljavi osvetljevala snežni metež.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s