Še en pacek

Spet je en pacek (ljudsko: prasec) pospravljal klet in vso svinjarijo, ki jo je nabral, odvrgel ob poti med vodnim zbiralnikom in nekdanjim bazenom na Peščenku.

Ostalo mu je za kakšno prikolico lanskoletnega krompirja. Ni našel primernejšega mesta, pa ga je odvrgel ob pešpoti, kjer se sprehaja večina prebivalcev. Saj krompir bo zgnil, do takrat pa bomo trpeli malomarnost in neobzirnost tega packa.

Zadnji tak kričeč primer sva videla poleti na poti pod Cvingerjem med Dolenjo vasjo in Zelšami. Po nekaj dneh je neznanec vse počistil in prepričan sem, da to ni bil povzročitelj.
. . .
Malo svetlobe, malo truda in presenečenje in slika je takšna, kot je. Da bi svinjarijo slikal lepo, takšenga interesa pa nimam.

3 thoughts on “Še en pacek

  1. Vesel bodi, da ni kaksen akumulator ali pralni stroj, star sporget ali TV. Ta krompir bo v enem mesecu izginil. Odkar se spomnim, je pri nas veljalo, da lahko obgrizek od jabolka vrzes skozi okno avtomobola, saj spada med bioloske odpadke, kie se razkrojijo. Pred kratkim pa je dobil nekdo globo € 500 za to dejanje…

    Všeč mi je

  2. No izgleda, da je to odlaganje svinjarije v naravo, prava specialnost. Predlagam da začnemo tržiti kot znamenitost SLO. Nekateri še pomnimo kako je nekoč veljala naša deželica kot čista in urejena. Vse tako kaže, da smo s časom priposestvovali tudi navade odlaganja svinjarije najraje na sosedev vrt.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s