Vhod

V oči me je zbodla nalepka, ki je nalepljena pri vhodu v našo univerzitetno ustanovo. Res je oblikovana nekoliko retro a vseeno dvomim, da je tam še iz časov, ko je bila aktualna.

Najbrž nikomur ne pade na misel, da bi v bolnišnico vodil psa. Kajenje ureja celo poseben zakon, ki ima zagotovo večjo moč od nalepke. Tisti prečrtan telefonček pa je prav smešen, iz nekega drugega časa.

Uporabo mobilnih (in brezžičnih) telefonov pa so prepovedali, da bi ne motili preciznih in občutljivih elektronskuh naprav v ustanovi. Prej se mi zdi, da so bile te prepovedi bolj tako, da se je nekdo počutil bolj pomembnega, ker ima moč prepovedovati. Mi pa jih tako tudi upoštevamo.

Pa to ni stvar samo nekih minulih časov. V letalih še vedno ne smemo imeti telefona niti vklopljenega, kaj šele, da bi ga poskusili uporabiti.

1 thought on “Vhod

  1. To o psih pa ne bo držalo. Pse vodijo tudi v bolnice. So celo del tarepije. Vsaj na pediatrični je tako. Če se prav spomnim imajo redne obiske vsak četrtek. Otroci jih pričakujejo z velikim veseljem. Se zgodi celo, da kakšen noče domov pred četrtkom….

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s