Power Bar

20120815-200007.jpgPri teku ali kolesarjenju zlahka porabimo zalogo snovi, ki nas poganjajo. Shranjene pa imamo v mišicah in jetrih, a zaloga je le za uro ali dve naše aktivnosti. Že zdavnaj sem ugotovil, da je rekreacija veliko prijetnejša, če te snovi obnavljam kar med kolesarjenjem in tekom.

Sprva tega nismo vedeli, potem pa se mi je med enim od treningov posvetilo. Nekje na 30. km teka sem si tako močno zaželel banane, da brez nje nisem mogel nadaljevati.

Prve energetske ploščice, ki sem jih srečal so bile Power Bar. V tistih časih smo imeli še uvoznike in vedno sem vedel, kje in kaj lahko kupim. Sedaj imamo nekakšen skupni trg, in ker je prevelik, ne vem, kje v bližini lahko kupim Power Bar.

Tukaj nam nekakšne ploščice vozijo kar z vozičkom, vsaj dvakrat na dan. Ti dodatki imajo prav neverjetne učinke in le kdo bi vedel, na kaj vse vplivajo. Zgotovo bi našel tudi takšne, da bi šel kot raketa. Pakiranja pa so tolikšna, da bi bilo dovolj za vse udeležence srednje velikega maratona.
. . .
Fotoaparat mojega telefona mi v teh razmerah kar zadošča, bolj čutim omejitve pri urejanju fotografij.

5 thoughts on “Power Bar

  1. Miloš pri nas imamo borove vršičke namočene v š_ o_ _ (domač ….) s peščenka za hišo! Brš pridi domov, bo šlu k raketa. LP

    Všeč mi je

  2. Groza! A potem, ko pride vozicek mimo, si vzames, kar ti pripada, kot nekaksna samopostrezba? No to je ze bolje kot pa da se kdo zmoti in ti da napacne.
    Pri tem res dobis obcutek, da si v bolnici. Jaz se vedela nisem, da toliko zdravil obstoja…

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s