Dres iz naravnih materialov

20120812-222357.jpgOmaro imam polno kolesarskih, tekaških in pohodniških oblačil, prejšnji torek pa sem po daljšem času zopet pomerjal dres iz pravih naravnih materialov. Vsi imamo polna usta ljubezni do bombaža in drugih naravnih blag, v resnici pa vsaj pri športu nosimo pisane, plastične cunjice.

Bombaž ima cel kup dobrih lastnosti, ki pa smo jih pod pritiskom proizvajalcev športne opreme in tehničnih tkanin kar nekako pozabili. Ni težko ugotoviti zakaj. Rezultat so oblačila, ki so prej podobna žabicam, kot oblačilom za prave moške. Čisto pa smo že pozabili na tiste zračne hlačnice, ki nam niso pulile kocin.

In ta barvna paleta in retro vzorček, sta vam všeč?

. . .
Za te fotografije nisem najemal dragih modelov. Saj ne bom objavil kataloga. Tako sem lahko fotografiral kar sebe.

6 thoughts on “Dres iz naravnih materialov

  1. Vzorec na tvojem dresu se mi zdi arestantski, a ne bi bile lepše rožice, ali pa vsaj pikice? Pa tudi preširok je, saj bi pri teku preveč “hlamudralo”, tako da kakšne brzine ne bi razvil. Rajši se čimprej preobleci v kakšen lepši in bolj praktičen dres. Naprimer kavbojke.

    Všeč mi je

  2. Mene (ko sem slučajno iz foha) pa blazno zanima, kje še obstaja tekstilna tovarna, ki tole dela… Pa na katerem javnem razpisu je bila izbrana za dobavo, mogoče pred 50 leti? Aja, takrat še ni bilo javnih razpisov 🙂 Miloš drži se, pa še kakšno skrivnost nam poslikaj iz tvojega novega okolja… Recimo slikanje hrane ti gre dobro od rok 🙂

    Všeč mi je

  3. Ce je ta dres tvoj, ga skrbno cuvaj in pazi nanj. Med 13. in 30. letom pride najmanj 2 x v modo ta materijal, vzorec in kroj. Vmes pa se ga da uporabiti za pusta. Nocna, posoda, sveca in spalna kapa, ocala za citanje….ni boljse maske! Ce pa si dres najel v bolnici, ga ukradi!

    Všeč mi je

  4. Pingback: Veksel | Fotodnevnik – ena na dan

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s