Okrepčevalnica na 6. km

Dopoldne sem bil dovolj pri sebi, da sem lahko hodil. Najdaljšo pot, ki sem jo našel, ne da bi motil ostalih, je bila dolga 39 pravih korakov v eno smer in 37 korakov v drugo. Razlika je nastala, ker sta bila obrata v ozkem hodniku različna.

Hodil sem uro in pol v tempu, ki me je celo nekoliko segrel. Predvidevam, da sem prehodil kakšnih 6 kilometrov in povzročil preveč začudenih pogledov. Prvi kilometer ali dva sem napravil celo s hidracijo iz camelback neposredno v žilo. Nanj so me priklopili že včeraj popoldne.

Na obisk sta prišli Boža in Tina in skupaj smo se ustavili v prvi okrepčevalnici – na 6. kilometru.

Kako se je prileglo, v okrepčevalnici na 6. kilometru si lahko dobil celo pravo kavo. In popil si jo lahko za mizo in se ni bilo potrebno drenjati s tistimi pri pultu, ki bi radi kar najhitreje nadaljevali svojo pot.

In kakšno toplo povabilo! Takšnega napisa nisem videl niti na maratonu v Ljubljani, Parizu ali Dunaju. Pa ponudba! Topli in mrzli napitki, prigrizki, dobro počutje! Kakšna bi bila šele okrepčevalnica na 35. kilometru. Drugje je na prvih okrepčevalnicah zmanjkalo celo vode, če sem bil prepočasen.

No, pa recite, če nimam dobre proge!
. . .
Še dobro, da imam v bolnišnici seboj vsaj telefon. Prav briljantnih fotografij ne morem narediti. Pa tudi urejanje fotografij na iPadu se ne more primerjati z orodji, ki jih uporabljam v normalnih rezmerah.

5 thoughts on “Okrepčevalnica na 6. km

  • Ni bilo druge, po hodniku. V eno stran 39 dolgih korakov, v drugo pa 37. Ker sem hodil hitro, računam, da se v dobri uri in pol nabere 6 km. Pa tudi okrepčevalnice ni bilo nobena pred 6. km.

   Všeč mi je

   • V uri in pol si verjetno naredil še kakšen kilometer več, pazi na počitek, da se ne boš preveč utrudil in nobene okrepčevalnice ne smeš spustiti.

    Všeč mi je

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s