Maček

Ne, to ni naša muca. Naše ni več.

Ko sedaj gledam to fotografijo, se mi zdi, da je to maček in pika. Lahko rečem še, da je hinavski, tatinski, potepuški in vse prej, kot prijazen. Prav primeren bi bil za model kakšnega hudobnega mačka v risankah.
. . .
Slika je nastala skoraj pred pol leta, pa mi je šele sedaj prišla pod roke.

Natala je še v Nevegalu. Maček se je vsedel na ograjo balkona, ki jo je osvetljevalo jutranje sonce, in nas opazoval. Opazil sem neverjetno svetlobo in hitro skočil po fotoaparat, preden se je maček odločil, da nas zapusti.

Še sedaj ne vem, kako je prišlo do takšne svetlobe. Verjetno ga je odblesk od okna dosvetlil še s prednje strani, sonce pa mu je od zadaj presvetlilo dlako.

7 thoughts on “Maček

  1. Takega macka imajo pri Nini, samo, da je oranzen. Ime mu je Medo in gleda navzkriz. Ker ga ne cesejo, ga poleti zivinozdravnik ostrize. Da mu injekcijo, da zaspi in potem ga z masinco postrize tako, da mu ostane griva in kosat rep. Tako je zadnji del pudel, sprednji pa lev. Vmes pa stanga. Tudi ni prevec brihten, ampak zelo obcutljiva dusa. Nekoc je bil zaljubljen v zajca (in zajec v njega). Ta ljubezen je bila zelo nenavadna tudi zato, ker sta bila oba moska. Zajec je skakal svobodno po dvoriscu in nekoc ga je vzela lisica ali pa lunj. Macek je bil tako zalosten, da ves teden ni jedel. Sedel je pred luknjo v vratih, od koder se je vsako jutro prikazal zajec. Bilo je zelo ganljivo in mislili smo ze, da bo umrl od podhranjenosti, ko je zacel spet jesti…

    Všeč mi je

Vpiši komentar