S telefonom na podelitvi

V soboto je bila v Kulturnem domu podelitev občinskih nagrad. Fotoaparata nisem vzel seboj. Preveč fotografij je na računalniku, ki me čakajo, da jih uredim. Prav nič si ne želim še dodatnih.

V primerno zatemnjeni dvorani pa so bliskali fleši kar en čez drugega. Obiskovalci so s fleši slikali tudi s iz zadnjih vrst. Zagotovo na fotografijah niso dobili nič drugega, kot zapečene glave tistih, ki so sedeli pred njimi.

Pa sem prišel na misel, da je bliskanja dovolj, da kakšnega od naključnih bliskov ujamem tudi na svoj fotoaparat. S telefonom (z izklopljenim flešem) sem napravil le osem posnetkov in kar na dveh sem prestregel fleše ostalih obiskovalcev. Ena od teh dveh fotografij je celo uspela.

. . .
Spet je čas, da se spomnim, kako sem fotografiral še s filmom. Na začetku sem poskusil fotografirati prav vse, v vseh razmerah. Kmalu sem opustil kakršnokoli misel na fotografiranje ponoči. Prav noben poskus mi ni uspel. Tako sem hitro začel fotoaparat uporabljati samo podnevi.

Digitalni fotoaparati so me presenetili, še najbolj pa njihove sposobnosti fotografiranja ponoči. Evo, to lahko naredi celo telefon – iz 10. vrste.

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s