Korenje

Včasih na kolesu opazim tudi kakšen čisto navaden plevel, ki raste ob cesti. Če je lepo osvetljen, lahko nastane prav všečna fotografija.
. . .
Seveda pa mora biti pri roki fotoaparat. Fotoaparat v telefonu je res vedno v žepu, a do pred kratkim se mi je zdelo, da je to čisto nepotrebna zadeva. Trdil sem, da je telefon za telefoniranje, fotoaparat pa za fotografiranje. Verjetno je bilo to zaradi slabih izkušenj, ki so me doletele pri fotografiranju s prejšnjim telefonom.

Sedaj pa je malo drugače. Tudi na kolesarjenje še vedno jemljem fotoaparat, včasih pa le ostane doma. In tako je bilo tudi tokrat. Potreben je bil premik v glavi, da sem se sploh spomnil, da je posnetek možen tudi s telefonom.

Tako odpadejo izgovori, da fotoaparata nimam s seboj. Res ni čisto pravi nadomestek za pravi fotoaparat, ima zato pa druge prednosti. Pred kratkim pa sem še ugotovil, da v vsako sliko kar sam vpiše tudi koordinate, kar bi bilo čudovito pri fotografiranju orhidej, Picasa pa prikaže takšen zemljevid.

4 thoughts on “Korenje

 1. Kaj pa je vse to v zvezi z korenjem?
  Dober raparat.
  Ce pa zabelezi tudi koordinate, bom tudi jaz premislila in kupila ta raparat. Ampak zame mora imeti se vedno to dodatno vrednost, da z njim lajko operes tudi kaksno zehto. Ko bo tako dalec pa ga bom sigurno kupila…

  Všeč mi je

 2. Joj korenje, pred leti ko sem bil še majhen( 45let nazaj), smo na vrtu imeli akcijo iztrebiti korenje. Krampali, lopatali in ne vem še kaj , ni nam uspelo. Koren je drugo leto spet veselo prikukal iz zemlje .Taki so moji spomini na koren.

  Všeč mi je

 3. Pingback: ISA - fotopraktikum

Vpiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s